Workshop i informationskompetens

Det är fem minuter kvar innan studenterna vid Södertörns Högskola framför mig skall trycka på knappen och spara de ”fynd” som fått. Det matar in dessa i ett Google formulär och jag tar sedan upp resultatet av samtligas informationssökning på tavlan. Det är ett omvänt sätt att undervisa men det blir både kul och lärorikt. Det går att resonera om varför det finns 23 olika svar på en uppgift när alla egentligen skulle svara precis samma sak. Det går att resonera om hur dominanta vissa källor är när just dessa studenter söker information.

Jag gillar denna övning efter den just lekfull med så kraftfull i lärandet. Det går liksom inte att ducka för det faktum att studenterna beter sig på ett visst sätt.

Nu är det 2 minuter kvar tills de måste trycka på knappen.

Jag har tagit fram frågorna utifrån den erfarenhet och forskning om hur studenter söker information. Så jag har en ganska bra föreställning om resultatet.

Nu är det dags!

Tjing!
Peder

3 reaktion på “Workshop i informationskompetens

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>