Informationssökning och flow

Jag har varit på två föreläsningar den senaste tiden med föreläsare från spelbranschen. Bland många intressanta lärdomar tycker jag ordet flow är användbart. För en spelutvecklare är det centralt att användaren upplever flow. Det kan beskrivas som den stund du inte längre upplever att du spelar spel utan du är i spelet. Jag gör jämförelsen med när man läser en riktigt god bok och Man glömmer tid och rum och är en del av berättelsen.

För speldesignern finns det skäl at undersöka designelement som stör flowet. Det kan handla om att användaren behöver viss information för att kunna spela vidare men att denna information presenteras på ett sådant sätt att spelaren rycks ur sitt flow. Informationselementen måste då designas om skapas på ett sådant sätt att det integreras med upplevelsen.

Jag upplever stundom flow när jag söker information. Jag glömmer tid och rum och söker. Det är en härlig känsla när det uppstår. Det är spännande och lärorikt.

För några år sedan gick jag igenom samtliga mappar på en rad tingsrätter gällande viss slags brott. Ett riktigt arkivråtte-jobb (I Love it!). Vissa mappar är tunna andra är oerhört omfattande. Sorgliga och gripande livsöden – så plötsligt ser man ett mönster. Återkommande variabler. Här finns något att berätta. Nästa tingsrätt. Fem dagar till. Flow! Informationssökning när det är som bäst.

P

15 reaktion på “Informationssökning och flow

  1. What Microsoft shouldn’t do, however, is issue an Xbox LIVE phone.
    The ultimate look provides feel and build the success.

    There is certainly much useful gamming software, which runs either in your computers or on your own portable devices like laptops or handheld devices.

  2. I wish to express my gratitude for your generosity giving support to those individuals that really want assistance with your question. Your personal dedication to getting the message all-around appeared to be astonishingly beneficial and has really allowed professionals much like me to achieve their endeavors. Your own insightful key points denotes a great deal to me and even more to my office workers. Many thanks; from everyone of us.

  3. Whats up very nice website!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I’ll bookmark your website and take the feeds additionally…I am satisfied to search out numerous helpful info right here within the submit, we want develop extra strategies in this regard, thank you for sharing.

  4. I have recently started a website, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. ”A creative man is motivated by the desire to achieve, not by the desire to beat others.” by Ayn Rand.

  5. I and my pals came digesting the great secrets and techniques from your web page then unexpectedly I had an awful feeling I had not thanked the web blog owner for those techniques. All of the young men were definitely absolutely excited to read through all of them and have now actually been taking advantage of them. Thanks for genuinely so helpful and also for making a choice on varieties of important resources millions of individuals are really wanting to understand about. My personal honest regret for not expressing gratitude to sooner.

  6. ”I have figured out some new points from your web site about pcs. Another thing I have always thought is that computer systems have become a specific thing that each family must have for a lot of reasons. They offer convenient ways in which to organize the home, pay bills, go shopping, study, focus on music and even watch shows. An innovative strategy to complete these types of tasks is by using a notebook computer. These desktops are portable ones, small, robust and mobile.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>